Inteligența spirituală este capacitatea de a accesa un spațiu intern de auto-observare și detașareun fel de resort mintal la care mergi de câteva ori pe zi ca să uiți strategic de tine. SQ-ul permite experimentarea unui concediu de odihnă identitară.

Dacă odihna fizică ni se pare evidentă și necesară, de ce nu am gândi la fel și despre cea identitară? Nu are sens să lăsăm rolurile sociale și narațiunea internă în repaus pentru câteva minute și să ne relaxăm cognitiv? Apropo! Cine ești dincolo de rolurile pe care ți le-ai asumat în fiecare aspect al vieții tale? Cine ești fără povestea autobiografică pe care o păstrezi în memoria ta?

Așadar, de ce ar fi mintea diferită de corp în ceea ce privește relaxarea? De ce nu ar fi ambele la fel de prioritare și eficiente? Când această idee, și anume detașarea identitară strategică, devine o activitate firească în existența noastră, se creează un trai sau un stil de viață conștient. Pe măsură ce ne detașăm și învățăm să extragem avantaje din această stare, începem să transformăm în bine interacțiunea noastră cu mediul exterior. Începem să vedem lumea cu alți ochi.

Conștient. Care își dă seama de realitatea înconjurătoare prezentă si de posibilitățile sale.

Traiul conștient se instalează de formă treptată și în urma unui antrenament bazat pe experimentarea directă. Datorită neuroplasticității, capacitatea creierului de a se modifica prin intermediul experiențelor, acest stil de viață devine întipărit în arhitectura neuronală.

Te provoc să descoperi timp de 30 de zile în ce fel poate transforma viața ta acestă detașare identitară. Iată activitățile prin intermediul cărora poți experimenta această odihnă cognitivă:

Provocare începe pe 1 noiembrie, iar eu voi posta în fiecare zi pe Facebook instrucțiunile pentru fiecare activitate. Dacă te simți inspirat, lasă-te ghidat de propria intuitie și fă provocarea pe cont propriu. 🙂

Te anunț că luna noiembrie este o lună dedicată inteligenței spirituale și traiului conștient. În acest scop, voi organiza ateliere săptămânale în care voi oferi un context practic pentru antrenarea SQ-ului. De asemenea vom învăța despre creier și funcționarea minții, ne vom familiariza cu concepte precum neuroplasticitatea, vom medita creativ, vom explora și cerceta maniere de implementare a obiceiurilor constructive, vom descoperi ce este design-ul cognitiv și vom învăța cum să învațăm orice folosind tehnici de mindfulness.

Mai jos, găsești programul celor patru ateliere experimentale. Fiecare atelier poate fi considerat continuarea celuilalt, însă pot fi făcute și independent.

Related Articles

5 thoughts to “Inteligența spirituală (SQ) și traiul conștient 

 • Forest

  In capitolul pe care il traiesc eu din cartea asta minunata a vietii din care toti facem parte, traitul prezentului joaca un rol foarte foarte important. Cand combin mindfulness cu ideea de selflesness (fara povestea autobiografica din mintea mea) ceea ce rasare e o senzatie de pace si liniste profunda. Insa, ramanand mereu constient, imi pierd total acordul unei personalitati care e separata de celelalte si uite asa devin un social outcast in care se da o lupta care se aprinde si se stinge in cel mai random model. Singuratatea pe care o simt uneori e groaznica dar apoi accesez noul program instalat in mintea mea which is: ‘oh, that’s just thinking (is it pleasant or unpleasant or neutral?); what would you say about experiencing the mind beyound thoughts and emotions’ si imi revin la starea mea preferate de just being. I love to just be, really. Romgleza mea e martora la asta. Just be baby! ❤

  Reply
 • Paulica

  Vreau sa particip la acest program foarte interesant. Mulțumesc.

  Reply
 • Gheres Marinela

  Experimentez cu bucurie impreuna cu dumneavoastra si va sunt recunoscatoare!
  Multumesc Niculina!

  Reply
 • Lucretia

  Ma bucur sa pot participa la acest program.Multumesc.

  Reply
 • Eugenia

  Experimentez cu bucurie!
  Multumesc cu recunostinta.

  Reply

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: