Odihna este rezultatul detașării. 

Când suntem detașați cu adevărat, nu există niciun tip de reacție față de lucrul, persoana sau situația de care ne-am detașat. Nicio reacție, nici bună, nici rea. Apare, în schimb, o stare de odihnă completă: fără judecată sau gânduri, fără sentimente, fără senzații. 

Nimic nu se consumă, nimic nu se creează. Există doar liniște. Una în care întreaga ființă se odihnește. Nu e nimic de pierdut, nimic de apărat. Este un moment de deplinătate totală. Nu lipsește nimic și nimic nu este în exces. Este un echilibru desăvâșit. 

Observă spațiul în care te afli și detașază-te conștient de tot ceea ce observi prin scanarea și etichetarea sau numirea a tot ce vezi. Lent și cu răbdare. 

Masă, floare, ușă, caiet, scaun

De fiecare dată când numești un obiect de formă conștientă -în gând sau cu voce tare- conștientizezi că tu nu ești ceea ce este observat, ci observatorul. Acesta este primul pas pentru a accesa un spațiu de odihnă cognitivă. 

Respiră profund de câte ori apare un gând care încearcă să-ți fure atenția. Folosește respirația ca pe o ancoră pentru a reveni în prezent. 

Acest exercițiu face parte din antrenamentul de 30 de zile pentru un trai conștient:

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: