Poți face acest exercițiu conștient în picioare, așezat sau culcat. 

Închide ochii și imaginează-ți că lângă tine se formează un cerc luminos și cald prin interiorul căruia îți poți trece întreg corpul. Ca un hula hoop magic. Acest cerc este făcut din liniște și bucurie.

Scanarea corpului începe de la picioare. Îți imaginezi că acest cerc trece încet și cu răbdare prin tot corpul tău, de la degetele picioarelor până în vârful capului. 
Îndreaptă-ți atenția înspre zona pe care el o scanează progresiv și numește-o în gând: glezne, genunchi, piept, etc. 

Acest exercițiu pace parte din antrenamentul de 30 de zile pentru un trai conștient

One thought to “ZIUA 7 | Scanarea conștientă a corpului | 30 de zile pentru un trai conștient ”

  • Luciana

    Multumesc pentru provocarea asta jucausa , aerata si in acelasi timp extrem de serioasa! O surpriza extrem de placuta!
    Exercitiile au fost facute zilnic, uneori propunandu -mi sa le fac, alteori, ca ieri de exemplu, intamplandu -se singure, ascultand ceva, ascultand sunete, cuvinte dar fara a le intelege. Astazi insa, scanarea a avut loc nici pe sfert, pentru ca mi s-a rupt filmul…. am adormit pentru o clipa, ceea ce a resetat yotul nu mi -am adus aminte ca faceam exercitiul… Ce constat? Pare ca este dificil, ca sa nu spun extrem de dificil sa ma rup de vechiul mod de a fi, ma refer la obidnuinta de a fi baza de date. Extragerea din obisnuinta asta se face parca cu efort, care merita desigur, dar tocmai ca fiind asa exista tendinta de a trece cu vederea marea ” recompensa” a acestei provocari , parand dificila ruperea de zgomotul, viteza si obisnuinta gandurilor. Si pare mai degaba o nehotarare in decizia de a parasi aceasta obisnuinta.

    Reply

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: