Intenția din spatele acestor mici ritualuri simbolice este să facem orice activitate cât mai ancorați în prezent. Când gândurile pe care le avem sunt referitoare la ceea se întâmplă acum și aici, devenim conștienți. Nu suntem distrași de nimic altceva decât de realitatea din fața noastră. În cadrul acestui antrenament, să fii prezent înseamnă să fii conștient. 
Orice activitate, oricât de banală sau rutinară ar părea, atunci când este asociată unui ritual simbolic, se transformă în ceva nou pentru creier, iar noutatea este o unealtă care ne ajută să fim prezenți, să ne stimulăm atenția deplină. 

Simbolismul propus, pe lângă faptul că ne menține în prezent, poate avea și rolul de a influența constructiv mintea. Aici intervine efectul placebo. 

Pentru ritualul de astăzi, îți propun să faci ordine acolo unde știi tu că este ,,haos” și să-ți imaginezi că locul pe care intenționezi să-l transformi este mintea ta. 

Astăzi, mintea mea a fost biroul sau spațiul de creație. Am început cu o ușoară senzație de copleșire și am încheiat cu satisfacția unei minți-birou ordonat și aerisit. Am făcut totul cu grijă și răbdare. 

Mai jos poți vedea situația înainte și după: 

Acest exercițiu face parte din antrenamentul de 30 de zile pentru un trai conștient

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: