Acum 15 zile îți propuneam să te îmbraci conștient. Astăzi, îți propun să trecem de la ținută sau outfit la garderobă. De la mic la mare. 

Să spargem gheața cu următoarea întrebare: Crezi că stilul tău emoțional se reflectă în stilul tău vestimentar? 

Dacă ar fi să alegi o emoție sau o trăire, din ce ai spune că este alcătuit dulapul tău? Din bucurie, indiferență, artă, austeritate, utilitate, eleganță, haos, confort, confuzie, nonconformism, minimalism? 

Oricare ar fi răspunsul, te invit să-l actualizezi: Care este emoția pe care vrei să o reflecte garderoba ta? Astăzi, în prezent, ținând cont de cine ești acum?

Să spunem că ai ales bucurie. Vrei să reflecte bucurie

Următorul pas este să cercetezi fiecare lucru din dulapul tău și să faci o verificare: îmi aduce acest tricou bucurie? Ai încredere în primul răspuns. Nu-i căuta povestea

Păstrează tot ce este compatibil cu emoția aleasă. 

Dacă întâmpini rezistență și simți că îți este greu să scoți anumite haine chiar dacă nu îți aduc bucurie, te invit să-ți pui următoarele întrebări: de ce aș păstra ceva ce nu-mi aduce bucurie? Cum justific acest mic sacrificiu? Ce câștig dacă o păstrez? Ce pierd dacă o scot? Există o logică? Se reflectă acest atașament față de ceva ce nu-mi aduce bucurie și în alte aspecte ale vieții? 

Iată și o neuro-mantră pe care o folosesc eu în astfel de situații: aleg să rămân cu ceea ce vreau să se înmulțească

Acest exercițiu face parte din antrenamentul de 30 de zile pentru un trai conștient

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: